Hvordan køber man en hamster?

4 okt, 2022

Der er mange ting, der skal overvejes, når man skal købe en hamster. Først og fremmest skal du overveje, hvilken type hamster du ønsker dig. Der findes nemlig flere forskellige slags hamstre. Derefter skal du overveje, hvor stor et bur du ønsker dig. Endelig skal du overveje, hvilket foder din hamster skal have.

Hvordan køber man en hamster?

Hvilken type hamster ønsker du dig?

Der findes fem slags hamstre: Guldhamster, Campbell hamster, Kinesisk hamster, dværghamster og Vinterhvid russisk dværghamster. Guldhamsteren er nok den mest almindelige hamster. Den har en lang pels, der skifter farve afhængig af alder og årstid. Guldhamsteren bliver mellem 8 og 15 cm lang og vejer mellem 50 og 120 gram. Campbell hamster er en meget aktiv art, og den foretrækker at leve i flokke, hvorfor det ikke anbefales at holde den som kæledyr. Kinesisk hamster er en lille, men ret stærk hamster. Den bliver kun mellem 5 og 8 cm lang. Dværghamsteret er en ret aktiv hamsterart, der er meget social. Den bliver kun mellem 7 og 10 cm lang. Vinterhvid russisk dværghamster er en meget social hamsterart, der kan holdes sammen med sin art. Den bliver kun mellem 7 og 10 cm lang. Den vejer mellem 45 og 90 gram.

Hvor stor et bur ønsker du dig?

Når du skal købe en hamster, så skal du også tænke over, hvor stort et bur du ønsker dig. Burene varierer fx i størrelse fra 32x23x21 cm til 80x40x35 cm. Ligger standardburene i den lille ende af skalaen til din smag eller dine hamstres behov? Så kan det være at et specialbygget bur er mere for dig? Et specialbygget bur bestemmes udelukkende af din smag og dit behov – prisen kan starte fra 500 kroner og være op til flere tusinde kroner! Du kan ligeledes finde salg af hamstere her sammen med meget mere information om rengøring og pleje af dit nye familiemedlem!

Hvilket foder hamsteret skal have?

Når du har fundet den rette type hamster samt den rette størrelse på familiens nye bur, så skal du jo vælge det rigtige foder til hamsteren! Foder til hamstere bestemmes udelukkende af typen af hamster og dens behov – hamstre er nærmest altædende, så du kan også give dem lidt frugt og grønt ved siden af. Du kan finde salg af foder sammen med meget mere information om rengøring og pleje af dit nye familiemedlem på nettet. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit nye kæledyr!