3 gode løsninger: Sådan forbedrer du akustikken i stuen

13 okt, 2022

Har du et ønske om at forbedre akustikken i din stue, er der flere måder at gribe det an på. Derfor er der ikke én måde, der er den rette. For at nå helt i mål, kan der desuden være behov for at kombinere flere forskellige løsninger.

Føler du dig på bar bund i forhold til, hvordan du skal bære dig ad med at forbedre akustikken i din stue, er du heldigvis landet det rette sted. I denne artikel præsenteres du nemlig for tre gode løsninger, der kan skabe mærkbare forbedringer.

#1: Bløde møbler med høje ryglæn

Akustikken i din stue bliver som regel bedre, hvis der er flere møbler. Det er dog ikke alle, der har lyst til at ofre den plads, dette kræver. Ligeledes er der også mange, der ønsker at indrette sig stilrent og minimalistisk, hvorfor de vil undgå for mange møbler.

Hvis du har et ønske om at holde dig til få møbler, er det en god idé, at du holder dig til bløde sofaer og lænestole med høje ryglæn. De er nemlig gode lyddæmpere, hvis du placerer dem korrekt. Bruges disse møbler korrekt, er det derfor ikke nødvendigt med mange møbler.

#2: Lydabsorberende listelofter

Du har også mulighed for at sætte listelofter op, da de ikke blot udmærker sig ved at have et moderne og stilrent udseende. Der er nemlig tale om akustikplader, der kan bryste sig af at have en lydabsorberende effekt.

Med listelofter kan du derfor ikke blot løfte indretningen, men kan samtidig også forbedre akustikken i din stue. Ønsker du ikke, at du ender med at vælge en løsning, der forværrer din indretning, er det værd at overveje listelofter, hvilket der også er rigtig mange, der vælger at gøre.

#3: Stor reol

En stor reol kan også være en god løsning, da de fordeler lyden i rummet. Det skyldes, at den har forskellige overflader, der bryder med lydbølgerne, hvilket sikrer, at støj ikke reflekteres mellem to overflader. Derfor er det en rigtig god idé at placere en stor reol et sted i din stue.

Hertil er det også værd at nævne, at bøger fungerer rigtig godt som lyddæmpere i reolen. Det skyldes, at de bryder en glat overflade, så de kan absorbere lyden. Det betyder dog ikke, at du er begrænset til at have bøger i din reol, da du også kan bruge den til både vaser, lysestager m.m.