Hvorfor skove er så vigtige for naturen og samfundet

2 dec, 2021

Vi lever i en tid, hvor der ikke længere er nogen tvivl om, at skove er enormt vigtige for planeten. Der er mange forskellige grunde til, at skove er vigtige for planeten og samfundet og i dette indlæg vil vi gå lidt i dybden med hvorfor skove er så altafgørende.

Skove er med til at redde planeten

Først og fremmest, så er der den absolut største grundt til, at skove er så vigtige. Vi lever i en tid hvor vi pumper kulstof ud i atmosfæren og kæmper med global opvarmning, som kan have katastrofale effekter på vores planet. Skove er det absolut mest effektive middel vi har til at få fjernet kulstof fra atmosfæren. Det eneste problem er, at vi fjerner meget mere skov en vi planter. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi få genplantet hele planeten og får fyldt den op med skove igen.

Skove er vigtige for samfundet

Selvom de mest væsentlige årsager til at skovene er vigtige er, at de beskytter denne fantastiske planet vi lever på, så er skove faktisk også vigtige for samfundet. Skove er med til at nedsætte stress, ser smukke ud og indeholder en masse muligheder i forhold til hobbyer og sport. Mange elsker f.eks. at cykle mountainbike i skoven, at løbe en tur i skoven eller at tage ud og samle planter ind. Det er også i skoven, at spejderne hører til. Skoven er også et fantastisk sted at gå med hunden, specielt hvis man kan finde en hundeskov. I Danmark har vi utroligt mange fantastiske hundeskove, som er de helt perfekte steder at lufte hunden. Her kan man trygt tage snoren af hunden, da stedet er indhegnet og hunden vil elske at socialisere med alle de andre hunde der er i hundeskoven. Gennem hundeskov.dk eller deres app kan du se en oversigt over alle de hundeskove der er i Danmark.

Uden skove ville vi miste mange dyrearter

Vi har allerede mistet alt for mange dyrearter over de sidste hundrede år på grund af menneskets adfærd og hvis vi ikke passer på vores skove, så kommer vi til at miste mange flere dyrearter. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi fortsætter med at plante mere skov og passer på vores nuværende skove, så vi ikke ender med at miste flere dyrearter end vi allerede har.