Få (meget) mere ud af dine tebreve

24 mar, 2022

tebreve

Fremtiden byder på genbrug og flere bæredygtige tiltag og mange er allerede i fuld gang med at ændre på hvordan man gebærder sig i hverdagen for at være mest mulig miljøvenlig, men det som mange glemmer er, at tænke helt ned i de mindste ting – f.eks. hvordan du får mere ud af dine tebreve.

Bliv helt fri for brevene eller tænk smart med genbrug

Er du en vaskeægte tedrikker, så ved du sikkert også at der hver uge ryger en del tebreve i skraldespanden, når teen har trukket nok, men hvad nu hvis du kunne få mere ud af dine tebreve eller helt undgå at skulle smide disse ud?

Drikker du normalt te der laves på tebreve, så er der for det første mulighed for helt at undgå brevene f.eks. med det smarte termokrus fra Viva, hvor du stadig ikke skal risikere at få te rester i munden når du drikker din te. Dette termokrus er virkelig smart og gennemtænkt i forhold til den funktion som man har brug for, når man elsker te i løsvægt.

Udnyt de gode egenskaber din te har med sig og gød din jord med de brugte breve

Er du derimod mere til tebreve og har du allerede dine faste favoritter af et bestemt mærke, så er det ikke helt sikkert at du er klar til at hoppe over på te i løsvægt for at slippe for brevene og dermed undgå at smide mere ud, men det behøver du faktisk alligevel ikke, for du kan genbruge dine tebreve og dermed få det hele til at give mere mening med dit brug af disse.

Te indeholder en masse gode ting og det kan du udnytte til fulde med nogle ganske få tips til at genbruge dine tebreve. Det kan måske lyde lidt underligt, men det første tip handler om at du smider dine breve i jorden – og hvordan skulle det så være godt for miljøet? Se, når du har tebreve af bionedbrydeligt materiale, så er selve teen og brevet hurtigt til nytte i den jord du har. Det kan være at du har en køkkenhave, hvor teen med sine gode egenskaber kan være med til at gøde.

Der er også tips indenfor udnyttelsen af smagen af dine tebreve som når du f.eks. skal marinere dit kød og tilføje et anderledes smagstvist, så i stedet for bare at smide tebrevet i skraldespanden, så brug det i din madlavning hvor det stort set altid vil falde i god smag når du nu allerede kan lide denne smag.

Te kan have en helende effekt på skadet hud

Der er også tips indenfor andre områder og sikkert området om helende effekt, er noget du har hørt om. Te har som skrevet en masse gode egenskaber og kan bl.a. have en helende og kølende effekt på huden. Er du derfor blevet solskoldet eller på anden vis har fået en generet hud, så vil te kunne hjælpe meget.

Det du kan gøre, hvis du ønsker at bruge teen til at hele f.eks. huden efter solskoldning er, at du skal have nogle brugte men nedkølede teposer klar. Du kan blot lægge brevene på huden der hvor huden er skadet og lade det virke.